US

Friday, 5 October 2012

FADHILAT

1)-Barangsiapa membaca ayat kursi ketika mengiringi tiap-tiap solat fardhu, maka diampuni dosanya dan di hapuskan Allah daripadanya tiap-tiap kejahatan.

2)-Seseorang yang membaca Bismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman dariapda gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak berjimak, akan melahirkan anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.


Wednesday, 3 October 2012

meriahkan la semula.............

assalamualaikum

ape kabar semua...senyap sunyi je blog ni...x aktif seperti dulu lagi...harap lepas ni blog ni akan aktif seperti dulu....sesapa yg rajin bercerita tu...boleh la cerita kat blog ni..meriahkan la blog ni seperti dulu...

aboy.hafiz and apid...cerita la pengalamn dok negara org..cemana belajar sana...letak la gambar cecantik...tempat2 menarik yg boleh dilawati.....kot la lepas ni ade sesapa lak yg nak melancong..boleh dijadikan salah satu destinasi yg nak pegi kan...

afif,fatin dan yah...kamu pun boleh cerita pengalaman belajar di tempat asing...mesti ade pegi jalan2 kan...cerita la dlm blog ni...semoga jadi semangat kepada adik2/anak yg lain2...or sesapa saje la yg ingin berkongsi ape saje...mari kita meriahkan blog ini semula yer...

terima kasih

 

Sunday, 3 June 2012

Tuesday, 14 February 2012

Danish Aniq


Assalammualaikum kepada semua ahli keluarga Hj Jani.

Just to let you guys know that currently, Danish Aniq is in Malaysia but without his parent.
Hopefully all the family members will love him as much as we love him.
A token of appreciation and million of thanks in advance for lent him the loves, cares, happiness and everything.

May Allah bless all of us.

Sunday, 15 January 2012

1st Hj Gani's World Bowling Championship 2012!

Alhamdulillah, we able to received great response from family members, hence will be my honor to confirm that the 1st Haji Gani's World Bowling Championship will be happen soon!! Below are the details of the tournament:

Venue: Alamanda Putrajaya
Date: 22nd January 2012
Time: 3.00pm
Fee: less than RM20 per head(included rental a pair of bowl shoe)

Name of participants confirmed:
1.Kak pijah
2.Alun anur
3.Abg Mat Redha
4. Syikin
5. Rohani
6. Murtadha
7. Husni
8. Indok Bedah/sakdiah
9. Ad
10. Bahiyah
11. Hafiz
12. Ayi
13. Aman
14. Amalina
15. Azliah
16. Amila
17. Abg Usop
18. Abg Audin
19. Kak Arifah
20. Aiman
21. Anep
22. Kak Zati
23. Nurul
24. Pak Lang

there is change on number of game we will play, which after consideration will be only 2 games play instead of 3 games.

We hope to see everyone there by time, and I believe everyone is about to make preparation for the upcoming event!! We will please to see lots of strike as well as longkang!!haha

We invite to all family members who not play to be with us together to make the game full of joy and joyness!!

Hopefully, this is going to be a success program, and if it does, we can make it as an annual event.

See you guys there!!

Sunday, 8 January 2012

Yes!! Its Bowling Time!!

As I posted on the wall of Family Tn Hj Abd Gani's facebook page, i like to do the same, by inviting the family member here to participate in bowling tournament which is propose on 22nd January 2011 at Alamanda Putrajaya. Thanks to Pak Cu Arif for the idea.

Below are the rules & regulations:
  1. Must be 16 and above.
  2. doesn't matter to people who sucks with bowling, in fact these people are most welcomed!!! (haha..longkang!!)
  3. participant will be divide into group, and the winner will be based to the group who achieve high score. participant will randomly put in their group before the tournament begin.
  4. there will be 3 games altogether. (which means 30 throws per person)
  5. there will be fee apply for every registration per person. of course, the amount won't be too significant!!
  6. those who interested, please reply to this post. please confirm your participation before 14th jan 2011.
yet, this hasn't been confirmed until we received positive response from family members who wish to join the tournament. TQ.

Wednesday, 21 December 2011

2011 , tahun utk dikenang ...

blog ini sudah tidak mempunyai seri , sudah ketandusan dan kekeringan idea , sudah  ketiadaan pelawat setia.. Apa sudah jadi ??? ..

tak perlu jawapan , kita semua sudah tahu kenapa jadi begini .. Perginya Inspirasi dan pencetus idea blog ini menghadap Ilahi , bagai mengkuburkan juga segala semangat kita . dan sehingga sekarang kita masih menangsi pemergiannya...beliau 'org kuat' Semasa Hari Raya,   beliau lah org yg paling seronok semasa Hari Keluarga  , beliau yg paling byk membantu  dalam setiap kenduri kendara , dan beliau tak pernah missed utk hadiri perkahwinan anak2 saudara .. kehilangan arwah .. masih sangat dirasai ...walaubagaimana pon kita jgn lupa semangat beliau utk menjadikan keluarga kia lebih maju ..  Koprasi Hj Abd Ghani .. mampukah terlaksana ??.. bacalah hasil karya arwah sebelum peninggalannya ..


.......seperinya dia ingin blog ini dibuat utk memberikan amanat dan pesanan terakhir kepada kita .....


dan arwah yg paling byk beri komen di dlm chat widget blog ini 

Pak Cik , kami semua merindui Pak cik ..


 Semoga roh Arwah pak cik Hadib dicucuri rahmat . Amin..

uwan dan uwan long juga telah pergi meninggalkan kita . Arwah Uwan dan Uwan Long . mereka bagaikan tunjang utama keluarga selepas arwah atok 'Pergi' awal tahun 1998 . Senyum mereka , gelak tawa mereka , renungan mata mereka , raut muka mereka yg- tua- tapi- masih cantik- dan -senang utk di pandang ,  percakapan mereka , tingkah laku mereka , cara jalan mereka ,

 dan yg tak boleh dilupa cara mereka adik beradik menyayangi dan  masih memerlukan antara 1 sama lain . Uwan long , dgn keuzuran nya suatu ketika dulu . sanggup terbongkok2 berjalan ke kulu utk bertemu adik tercinta . begitu juga dgn uwan . bila berjumpa kita akan nampak betapa mesranya mereka , berpegangan tangan , duduk sebelah menyebelah . sungguh bahagia melihat mereka .. Now thanks to them , anak2 mereka mewarisi sifat dan tingkah laku,

 .. between mak long , pak lang , mak teh , mak (indok ),  ibu , Cik Dol , Pak cik ibrahim ,  Acik , Ude n acu ..  we see how they love each others, we see how they tolerate to each others , we see how they complement each others  , we see how they share , we see how they unite , Ayah pernah berkata , semasa pembahagian harta pusaka Arwah atok , Peguam sendiri berkata 'tak de yg  urusan yg paling mudah , lancar , dan tersusun berurusan mengenai pembahagian harta pusaka melainkan Keluarga ( anak2) Arwah Hj Abd Ghani' , tidak ada bergaduh , tidak ada naik suara , tidak ada sindiran . Adik beradik ibu ( keluarga besar kita ) semuanya sepakat . Bukan senang  SUSAH nk berjumpa dgn keluarga besar yg macam ni .. dan semuanya .. asasnya bermula dari uwan dan atok sendiri .. bagaimana Uwan mendidik anak2 mereka sehingga begini ??. kalau lah boleh diberi anugerah , nak saja nobatkan uwan tokoh ibu mitsali ulung di abad ini !  i Persoalannya ...  Boleh kah kami generasi yg ketiga dan setrusnya meneruskan ikatan kekeluargan yg kuat ini ? InsyaAllah ... Amin

Semoga roh uwan n uwan long dicucuri Rahmat ..

tahun 2011 juga kita menerima org baru ..

Jan ; Baby boy  Kak Nida



July : Nur Amirah ( wife to Muhsin ) . Tahniah kepada mereka .. org pertama dalam keluarga kite yg kawin remaja belasan tahun .. hehehe 






Oct : baby Hana lahir .. anak  ke 3 kak azati



Nov : My Daughter Lahir .. Farrina 



Nov : Jejaka Idaman Malaya , Abg fairul bertunang ( fuhhh .. finally ! heheh) , welcome to club kak Alia Ismail 


Dec : Our Sweet Azliah married . welcome to club Azrel Ariff




salam tahun baru 2012 , semoga tahun ini memberi sinar , rezeki yg melimpah ruah , dah kemakmuran kepada keluarga besar kita 


salam dari Dubai 

Afidah Arif 


p/s: kalau ade yg tertinggal minta maaf , i duk jauh .. mungkin ade acara yg missed 
p/s: jelesnyer nengok korang naik bukit broga masa new yearrr.. cisss